Opleiding tot rijinstructeur

Opleiding tot rijinstructeur

Unieke opleiding met baangarantie!

Lees meer over de opleiding.

Opleiding tot rijinstructeur

Wil je graag rijinstructeur worden, maar ben je nog niet in het bezit van je bevoegdheidspas? Volg dan de opleiding tot rijinstructeur bij WOLF rijbewijsshop. Na het afronden van de opleiding, krijg je direct een baan bij ons als instructeur.

 • Wij betalen je volledige opleiding (Op een eigen bijdrage van €1500 na) 
 • Je bent al na 8 maanden in het bezit van je bevoegdheidspas
 • Je krijgt een baan bij de landelijke rijschool WOLF rijbewijsshop
 • Een vast inkomen, omdat we geen franchise zijn en je bij ons in loondienst komt

Hoe ziet jouw baan als rijinstructeur eruit?

Je zit graag in de auto, kent alle verkeersregels uit je hoofd, leert anderen graag iets nieuws en weet hoe je iemand op zijn gemak stelt. Straks leidt je jouw leerlingen volgens een unieke lesmethode op tot veilige en zelfverzekerde weggebruikers. Je stapt graag bij een beginnend autorijder in de auto, stelt mensen op hun gemak en legt op een geduldige manier de eerste stappen uit. Dagelijks heb je nauw contact met de collega’s van de klantenservice. Zij plannen en verzetten de rijlessen en beantwoorden allerlei vragen van de leerlingen. Zo kun jij je volledig focussen op het lesgeven. 

Als een kandidaat bij jou in de auto stapt voor een proefles weet je hem met jouw commerciële kwaliteiten binnen te halen als klant. Houd je van afwisseling? Rijles geven aan toekomstige taxichauffeurs is bij ons ook mogelijk.

Heb je nog vragen over de werkzaamheden of opleiding? Bel naar 088 1000 800 en we beantwoorden al je vragen.

Wat bieden wij?

Kosten

Wij betalen je opleiding. Blijf je langer dan drie jaar in dienst, dan worden de kosten kwijtgescholden. Dit geldt niet voor de eigen bijdrage van €1500.

Praktijkstage

Wij regelen een uitgebreide praktijkstage bij een van onze ervaren instructeurs. De stage vindt plaats in je toekomstige lesgebied, zodat je het gebied al beter kunt leren kennen.

Baangarantie

Als je de opleiding bij ons hebt afgerond, krijg je direct een baan als rijinstructeur. Wij zijn geen franchise. Je bent verzekerd van een vast inkomen en komt bij ons in loondienst.

En meer

Je krijgt de mogelijkheid tot het privé rijden van de lesauto, krijgt een gratis sportabonnement, ontvangt een aparte iPad en telefoon voor het werk.

Wij zijn op zoek naar iemand die …

 • Je bent in het bezit van het rijbewijs B
 • Je hebt een schooldiploma op LBO/VMBO-niveau of hoger.
 • Je bent sociaal en communicatief vaardig.
 • Je hebt een commerciële en klantvriendelijke instelling.
 • Je spreekt perfect Nederlands. Het spreken van de Engelse taal is een pré.
 • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overhandigen.
 • Je bent flexibel en bent bereid om minimaal 2 avonden, die jezelf mag kiezen, te werken. 
 • Je bent bereid om op zaterdag te werken. 
 • Je bent bereid een eigen bijdrage van €1500,- te betalen. Dit betaal je pas als bij ons in dienst bent. De eerste 15 maanden wordt €100,- per maand ingehouden op je salaris. Ga je uit dienst, dan moet je dit bedrag alsnog betalen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding bestaat uit 4 onderdelen.

Aanmelding en selectie

De selectieprocedure bestaat uit: beoordeling van je motivatie en CV, een selectiegesprek op ons kantoor in Breda, een screening, zoals bellen met opgegeven referenties en aanvragen van een VOG, en een arbeidsvoorwaardengesprek.

Opfrissen theorie- en praktijkkennis

Je volgt een aantal klassikale lessen om je theorie- en praktijkkennis op te frissen. Het onderdeel wordt afgerond met theorie-examen en praktijkrit.

Leren lesgeven

Hoe geef je les en hoe breng je kennis over? Dat leer je tijdens dit onderdeel. Je volgt klassikale lessen over het voorbereiden en houden van rijlessen. Daarnaast maak je twee computerexamens.

Praktijkstage

Je loopt minimaal 40 uur stage bij een van onze ervaren rijinstructeurs. Je rondt de opleiding af met een examen waarin je een praktijkles geeft.

Wat vinden anderen?

Ervaring van Marcel rijinstructeur in Hilversum (Het Gooi):

"Ik vind het fijn om iemand iets leren waarvan hij zijn hele leven profijt van heeft. Het mooie van dit vak is om de vorderingen van een leerling te zien die van niets uiteindelijk een volwaardige bestuurder wordt."

Ervaring van Firdeviz rijinstructrice in Amsterdam:

"Het leuke van mijn werk vind ik dat je een leerling kan helpen met het behalen van hun rijbewijs. Je ziet een leerling groeien in de lessen van het begin tot het eind."

Ervaring van Ralph rijinstructeur in Tilburg:

"Het geeft veel voldoening wanneer mijn leerlingen voor die laatste rit van de rijopleiding slagen. Voor dat resultaat doen mijn collega's en ik dagelijks ons best. Wanneer de kandidaat eindelijk zelfstandig op pad mag, blijft het altijd wat raar om afscheid te nemen. Tijdens die uurtjes in de auto bouw je samen toch een band op. Dat vind ik het leuke aan dit beroep. Ik leer niet alleen de kandidaten autorijden, ik leer ze ook kennen."

Meld je aan voor eerstkomende opleiding. 

Meld je aan en start binnenkort met de opleiding tot instructeur. Let op; er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

 • Je bent in het bezit van het rijbewijs B
 • Je bent flexibel, sociaal en klantgericht
 • Wij betalen het grootste gedeelte van de opleiding
 • Opleiding te combineren met je huidige baan
 • Direct na de opleiding in loondienst als rijinstructeur

Meld je aan door je CV en motivatie met ons te delen.