Opleiding tot rijinstructeur

Opleiding tot rijinstructeur

Ben je nog niet in het bezit van je instructeursbewijs, maar wil je graag rijinstructeur worden? Kies dan voor de opleiding tot rijinstructeur bij WOLF rijbewijsshop.

Wij bieden je een baangarantie, zodat jij kunt werken bij een degelijk en betrouwbaar bedrijf, waarbij we in je willen investeren door middel van opleidingen en trainingen.

Ja, ik heb interesse

Mail deze vacature naar jezelf

Wil je de vacature later nog eens uitgebreid doorlezen, of op een ander moment je motivatie schrijven? Dat snappen we! Vul je gegevens in en je ontvangt een link naar deze vacature in je mailbox.

Wat zijn de werkzaamheden van een rijinstructeur bij WOLF?

Als rijinstructeur bij WOLF rijbewijsshop geef je rijles volgens een unieke lesmethode. Voornamelijk voor het autorijbewijs, maar bijvoorbeeld ook rijlessen aan toekomstige taxichauffeurs behoort tot de mogelijkheden.

Je begeleidt de leerlingen in de voorbereiding op het examen. Verder geef je advies over het benodigd aantal rijlessen en de daarbij behorende pakketten.

Als rijinstructeur sta je ook in nauw contact met de klantenservice. Zij regelen voor jou het plannen van nieuwe rijlessen, het verzetten of staan leerlingen te woord voor allerlei andere vragen. Zo kun jij je als rijinstructeur volledig focussen op het lesgeven!

Wat bieden wij

Financiering

Wij financieren de totale opleidingskosten voor. Blijf je langer dan drie jaar in dienst, dan worden deze kosten exclusief de eigen bijdrage van € 1500,00 kwijtgescholden.

Praktijkstage

Je volgt een uitgebreide praktijkstage bij een van onze ervaren rijinstructeurs.

Baangarantie

Zodat jij kunt werken bij een degelijk en betrouwbaar bedrijf, waarbij we in je willen investeren door middel van opleidingen en trainingen.

Vast inkomen

Je bent verzekerd van een vast inkomen. Bovendien heb je de mogelijkheid tot het privé rijden van de lesauto en ontvang je iPad en telefoon.

Wat vragen wij van jou:

 1. Je bent flexibel en bereid om minimaal 2 avonden en op zaterdag te werken;
 2. Je bent sociaal en communicatief vaardig;
 3. Je hebt een commerciële en klantvriendelijke instelling;
 4. Je spreekt perfect Nederlands. Het spreken van de Engelse taal is een pré;
 5. Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen;
 6. Een eigen bijdrage van € 1500. Je betaalt deze pas terug bij indiensttreding in maandelijkse termijnen;
 7. Je hebt een schooldiploma op LBO/VMBO-niveau of hoger;
 8. Je bent in het bezit van een rijbewijs B.

Hoe verloopt de opleiding?

Aanmelden, selectie, screening en stage

Het aanmeldproces

Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor onze opleiding, vandaar dat wij een selectieprocedure hanteren.

1. Beoordeling van je motivatiebrief en CV: We vragen minimaal een diploma op LBO/VMBO-niveau. Verder kijken we naar je werkervaring en de kwaliteiten die je tijdens werk of hobby benut. Affiniteit met verkeer is belangrijk, maar net zo relevant vinden we het als je over sociale vaardigheden beschikt.

2. Selectiegesprek: Indien je CV en brief positief zijn bevonden nodigen we je uit voor een gesprek op ons kantoor in Breda. Het gesprek duurt maximaal een uur.

3. Screening: Na een positief selectiegesprek volgt een screening. We zullen de door jou opgegeven referenten bellen. Ook zullen wij een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aanvragen.

4. Gesprek arbeidsovereenkomst: Ter afronding van deze selectieprocedure heb je een laatste gesprek over de arbeidsvoorwaarden, de startdatum van de opleiding en de indiensttreding.

Inhoud van de opleiding

De opleiding verloopt volgens een vast programma verdeeld over 3 fases.

Fase 1: In deze fase wordt alles bijgebracht over competente verkeersdeelname. Dit wordt getoetst in een theorie- en praktijkexamen:

 • Theorie van de rijtaak (1a) computerexamen 90 min. / 60 vragen
 • Voertuigbeheersing (1b) praktijkrit (zelf rijden) 75 min.

Fase 2: De didactische voorwaarden staan in deze fase centraal. Hoe geef je een rijles, hoe breng je kennis over? Je legt twee examens af:

 • Lesvoorbereiding (2a) computerexamen 90 min. / 60 meerkeuzevragen
 • Lesuitvoering en evaluatie (2b) computerexamen 90 min. / 60 meerkeuzevragen

Fase 3: De stage bestaat uit minimaal 40 uur rijles en een afrondend examen: praktijkrijles geven (tussen 50 en 80 min).

De opleiding duurt gemiddeld 8 maanden en is in verschillende studievarianten te volgen. Zo is er bijvoorbeeld een zaterdagopleiding, zodat je naast je huidige baan de opleiding kunt volgen.

Ervaringen

Ervaring van Jordy: rijinstructeur Eindhoven/Mierlo

"Hoi daar! Ik ben Jordy en vanaf 2011 werkzaam bij Wolfrijbewijsshop in regio Eindhoven/Mierlo. Mijn uitdaging is om elke kandidaat met de juiste aanpak examen klaar te maken. Het is leuk om te zien dat iedereen na een lesperiode de "felicitatie hand" krijgt. Zoals ik altijd zeg: Wees duidelijk en voorspelbaar in het verkeer! Zoek je een moderne en gezellige rijschool dan zit je bij ons goed."

Ervaring van Ralph: rijinstructeur Tilburg

"Het geeft veel voldoening wanneer mijn leerlingen voor die laatste rit van de rijopleiding slagen. Voor dat resultaat doen mijn collega's en ik dagelijks ons best. Wanneer de kandidaat eindelijk zelfstandig op pad mag, blijft het altijd wat raar om afscheid te nemen. Tijdens die uurtjes in de auto bouw je samen toch een band op. Dat vind ik het leuke aan dit beroep. Ik leer niet alleen de kandidaten autorijden, ik leer ze ook kennen."

 

Solliciteer voor de rijinstructeur opleiding!

Kies voor een uitdagende opleiding mét baangarantie. Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Stuur je motivatie en CV