Hoe ziet de opleiding tot rijinstructeur eruit?

Tijdens onze opleiding word je in slechts 8 maanden klaargestoomd tot rijinstructeur. De opleiding is opgedeeld in 5 fasen. We leggen graag aan je uit wat je per fase kunt verwachten.

Hoe ziet de opleiding tot rijinstructeur eruit?

Tijdens onze opleiding word je in slechts 8 maanden klaargestoomd tot rijinstructeur. De opleiding is opgedeeld in 5 fasen. We leggen graag aan je uit wat je per fase kunt verwachten.

#1 Aanmelding en selectie

Voor je wordt toegelaten tot de opleiding vindt een selectieprocedure plaats.

1. Beoordeling van je motivatiebrief en CV
We kijken naar je werkervaring en de kwaliteiten die je tijdens je werk of hobby benut. Affiniteit met het verkeer is belangrijk, maar net zo relevant vinden we het als je over sociale vaardigheden beschikt.

2. Selectiegesprek
Indien je CV en brief positief zijn bevonden nodigen we je uit voor een gesprek op ons kantoor in Breda. Dit gesprek duurt maximaal één uur.

3. Screening
Na een positief selectiegesprek volgt een screening. We zullen de door jou opgegeven referenten bellen.

4. Gesprek arbeidsovereenkomst
Ter afronding heb je een laatste gesprek over de arbeidsvoorwaarden, de startdatum van de opleiding en de indiensttreding.

#2 Opfrissen theorie- en praktijkkennis

Je volgt een aantal klassikale lessen om je theorie- en praktijkkennis op te frissen. Het onderdeel wordt afgerond met theorie-examen en praktijkrit.

We bieden de opleiding op verschillende locaties door het hele land aan. Je kunt de klassikale lessen door de weeks, in de avonduren of op zaterdag volgen. De opleiding is goed te combineren met een baan.

#3 Leren lesgeven

Hoe geef je les en hoe breng je kennis over? Dat leer je tijdens dit onderdeel. Je volgt klassikale lessen over het voorbereiden en houden van rijlessen. Daarnaast maak je twee computerexamens. De examens bestaan uit meerkeuzevragen en gaan onder andere over het voorbereiden en geven van de rijlessen.

#4 Praktijkstage

Je loopt stage in de regio waar je gaat werken en loopt minimaal 40 uur stage bij een van onze ervaren rijinstructeurs. Je geeft 35 uur les met behulp van je stagementor en kijkt 5 uur met hem mee.

Nadat je stage met een voldoende is beoordeeld, volgt een examen waarin je één praktijkles geeft. De praktijkles wordt beoordeeld door een IBKI-beoordelaar.

#5 Aan het werk als instructeur

Gefeliciteerd, je hebt je bevoegdheidspas behaald! Dat betekent dat je bij ons aan de slag gaat als rijinstructeur.

MELD JE AAN

Meld je aan en start binnenkort met de opleiding tot instructeur.

Twijfel je nog of heb je vragen? Stel je vraag in de chat, bel naar 088 1000 800 of mail naar vacatures@wolf.nl

  • Je bent in het bezit van je rijbewijs B
  • Je bent flexibel, sociaal en klantgericht
  • Wij betalen het grootste deel van je opleiding
  • Opleiding te combineren met je huidige baan
  • Direct na de opleiding in loondienst