Monique over werken bij WOLF: ‘ik werk met veel liefde en plezier bij WOLF en zit echt op mijn plek.’

Monique over werken bij WOLF: ‘ik werk met veel liefde en plezier bij WOLF en zit echt op mijn plek.’

WOLF rijbewijsshop is een landelijke rijschool met meer dan 100 medewerkers en is actief in meer dan 70 plaatsen. We onderscheiden ons van andere rijscholen en werkgevers met rijopleidingen van hoge kwaliteit, vooruitstrevende aanpak en vast inkomen voor instructeurs. Instructeurs krijgen veel vrijheid. Bijvoorbeeld om je rijlessen zelf in te delen en je werkuren over de week te verdelen. Voor instructrice Monique is dit één van de voordelen van werken bij WOLF. In dit blog deelt ze haar ervaringen. 

Begonnen als leerling

Ik heb WOLF leren kennen, doordat ik mijn rijbewijs bij WOLF heb gehaald. Als leerling viel het mij al op dat WOLF een gevestigd bedrijf met een solide basis is. De communicatie is helder. Ik kon met mijn vragen altijd bij mijn instructeur of de klantenservice terecht. Daarom wilde ik graag bij WOLF werken. Ik wist alleen nog niet in welke rol. Uiteindelijk besloot ik een opleiding tot rijinstructeur te volgen, waarna ik bij WOLF aan de slag ben gegaan.

Betrokken collega’s 

Wat mij als eerste opviel toen ik bij WOLF kwam werken? Het grote vangnet door collega’s op kantoor! Toen ik mijn contract kwam tekenen, was Christianne van de klantenservice al bezig met het vullen van mijn agenda. Ik zou pas over een maand beginnen, maar WOLF wilde leerlingen en mij direct duidelijkheid geven over de planning. Daardoor voelde ik mij meteen serieus genomen en had ik direct het gevoel dat ik bij mijn collega’s terecht kan. Kortom: ik had meteen een welkom gevoel!

Als ik op het hoofdkantoor kom, voelt het sowieso meer alsof ik bij iemand thuis op visite ben. Je kan altijd binnenlopen voor een bakje koffie. Iedereen komt een praatje maken of biedt een luisterend oor. Collega’s staan echt áltijd voor je klaar. Of dat nu fysiek, digitaal of telefonisch is. Je kunt altijd vragen stellen, zorgen delen en feedback geven. Alles is mogelijk en bespreekbaar.

Werkuren flexibel verdelen

Vanaf dag één krijg je van de organisatie de vrijheid om je werkuren flexibel te verdelen. Zo heb ik een ander werkrooster voor de even en oneven weken. Dat geeft mij extra vrijheid om mijn werkuren over de week te verdelen op een manier die het beste bij mij en mijn leerlingen past. 

WOLF verwacht dat je op zaterdag en een keer per week in de avond werkt. Wat natuurlijk logisch is met schoolgaande jeugd en jongeren die overdag werken of stagelopen. Dit mag je verder vrij indelen. Het maakt dus niet uit of je meerdere avonden in de week werkt en bijvoorbeeld overdag een kortere werkdag hebt. Of dat je de ene week op dinsdagavond en de andere week op woensdagavond werkt. Het maakt niet uit wanneer, als ik mijn uren maar maak.

Bijdragen aan ontwikkeling van leerling

Werken als rijinstructeur bevalt mij heel goed. Als instructeur leer je je leerlingen iets waar ze de rest van hun leven plezier en profijt van hebben. Je draagt bij aan hun ontwikkeling. Bij de eerste les stapt een onzekere leerling achter het stuur. Het is aan jou om hier een zelfverzekerde bestuurder van te maken die veilig kan autorijden. Als een leerling is geslaagd ben ik bijna net zo blij als de leerling zelf. Naar dit moment heb je samen toegewerkt. Het is bovendien een bevestiging dat je je werk goed hebt gedaan. 

Kom werken bij WOLF

Of ik werken bij WOLF aanraad? Absoluut! WOLF is een gevestigde naam in de rijschoolbranche. Doordat het een landelijke rijschool is en je in loondienst bent, hoef je je geen zorgen te maken om primaire taken of arbeidsvoorwaarden. Alles is goed geregeld en hier wordt duidelijk over gecommuniceerd, zodat je precies weet waar je aan toe bent. 

Zie jij werken bij WOLF wel zitten? Volg de opleiding tot rijinstructeur of ga direct aan de slag in een van de 70 plaatsen waar wij actief zijn.

Meld je aan

Meld je aan en start binnenkort met de opleiding tot instructeur.

Twijfel je nog of heb je vragen? Stel je vraag in de chat, bel naar 088 1000 800 of mail naar vacatures@wolf.nl

  • Je bent in het bezit van je rijbewijs B
  • Je bent flexibel, sociaal en klantgericht
  • Wij betalen het grootste deel van je opleiding
  • Opleiding te combineren met je huidige baan
  • Direct na de opleiding in loondienst