Gideon over werken bij WOLF: ‘Carrièreswitch was absoluut de juiste keuze.’

Gideon over werken bij WOLF: ‘Carrièreswitch was absoluut de juiste keuze.’

Als je nog geen instructeursbewijs hebt, kun je via WOLF rijbewijsshop een opleiding tot rijinstructeur volgen. Na de opleiding krijg je een baan in loondienst. Instructeur Gideon volgde de opleiding en werkt inmiddels een paar jaar bij WOLF. In dit blog vertelt hij hoe hij de opleiding heeft ervaren en wat werken als rijinstructeur voor hem zo leuk maakt.

In mijn vorige baan had ik geen fijne werktijden en weinig zelfstandigheid. Toen online een vacature voor rijinstructeur bij WOLF voorbij kwam, was ik meteen geïnteresseerd. De sollicitatiegesprekken gaven mij goed vertrouwen in de opleiding en WOLF als werkgever. Ik besloot dan ook de opleiding tot rijinstructeur te volgen en dit te combineren met mijn huidige baan.

Terug de schoolbanken in

Ik begon de opleiding met klassikale theorielessen. Eén keer per twee weken moest ik op zaterdag terug de schoolbanken in. Als instructeur moet je namelijk opnieuw theorie-examen doen. Daarnaast moet je twee examens afleggen over - de theorie van - het les geven. Ik vond het stiekem best leuk om ‘even’ terug naar school te gaan. Bovendien was de opleiding goed geregeld en waren de verwachtingen duidelijk. 

Nadat ik het theoriegedeelte met een voldoende afronde, begon mijn stage bij een rijinstructeur van WOLF. De eerste uren heb ik vanaf de achterbank over de schouder van mijn stagebegeleider meegekeken. Ik vond het leuk om op deze manier te proeven hoe het is om rijles te geven. De rest van de stageperiode, zo’n 40 uur, moest ik zelf lesgeven. Ik werd hierbij supergoed begeleid door mijn stagebegeleider!

Ook de begeleiding vanuit WOLF vond ik heel fijn. Regelmatig hadden we korte check-in momenten om te bespreken hoe het gaat. Tussendoor kon ik altijd terecht met vragen. Daarbij was de administratieve kant goed geregeld: examens en lessen werden op tijd gepland en gecommuniceerd. 

Juiste carrièreswitch 

Na mijn stageperiode ben ik direct aan de slag gegaan als rijinstructeur. Vrij snel werd voor mij bevestigd dat mijn carrièreswitch naar rijinstructeur absoluut de juiste keuze was. Het contact met verschillende leerlingen vind ik het allerleukste. Elke 100 minuten zit een andere leerling met andere gewoontes, ideeën en manier van leren naast je. Je lesmethode en aanpak moet je hierop aanpassen. Zelf leer je als mens ook elke dag wel iets van je leerlingen wat je meenement in je eigen leven. 

Een andere dikke plus vind ik werken in loondienst. Ik vind het heerlijk dat administratieve taken uit handen worden genomen, zoals het inplannen van rijlessen en examens, en je tegelijkertijd veel zelfstandigheid en flexibiliteit behoudt. Zelfstandigheid is voor mij belangrijk. Toch is het prettig dat er een heel team achter je staat waarbij je altijd terecht kunt. De organisatie is heel hecht. Je kan altijd bellen of appen met vragen of problemen. Collega’s op kantoor zijn betrokken en echt bereid om je verder te helpen.

Kom werken bij WOLF

Ik raad werken bij WOLF absoluut aan! Anderen willen helpen is een belangrijke karaktereigenschap van een rijinstructeur. Als instructeur heb je een grote verantwoordelijkheid over de veiligheid en rijopleiding van de leerling. Het is echt mensenwerk en dat moet bij je passen. Tegelijkertijd werk je heel zelfstandig en flexibel. 

Zie jij veel vrijheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid wel zitten? Volg de opleiding tot rijinstructeur of ga direct aan de slag in een van de 70 plaatsen waar wij actief zijn. 

Meld je aan

Meld je aan en start binnenkort met de opleiding tot instructeur.

Twijfel je nog of heb je vragen? Stel je vraag in de chat, bel naar 088 1000 800 of mail naar vacatures@wolf.nl

  • Je bent in het bezit van je rijbewijs B
  • Je bent flexibel, sociaal en klantgericht
  • Wij betalen het grootste deel van je opleiding
  • Opleiding te combineren met je huidige baan
  • Direct na de opleiding in loondienst