6 dingen die mij opvielen toen ik als rijinstructeur bij WOLF kwam werken

6 dingen die mij opvielen toen ik als rijinstructeur bij WOLF kwam werken

WOLF Rijbewijsshop is één van de grootste rijscholen van Nederland. Sinds 2017 werkt Don als rijinstructeur bij WOLF. In dit blog deelt hij zijn ervaringen én vertelt hij wat hem opviel toen hij net bij WOLF werkte.

#1 Vanaf dag 1 krijg je het vertrouwen

Wat mij direct opviel op mijn eerste werkdag is het vertrouwen dat je als instructeur van WOLF krijgt. Je krijgt een nieuwe auto, je eerste leerlingen en merkt dat je vertrouwen krijgt om zelfstandig te werken terwijl je altijd om hulp kunt vragen. Dat vind ik heel fijn. Ze vertrouwen op jouw kunnen alles instructeur en kijken niet continu over je schouder mee. Bovendien is de organisatie open, eerlijk en duidelijk in de communicatie naar haar medewerkers. 

Toch was ik na een paar jaar nieuwsgierig en ging ik aan de slag voor een andere rijschool. Hoe zou ik mij bij een andere rijschool verder kunnen ontwikkelen? En hoe is het überhaupt om ergens anders te werken? Ik had, na mijn opleiding en stage, nog nooit bij een andere rijschool gewerkt. Al snel merkte ik dat ik mij bij deze rijschool niet thuis voelde. De cultuur en manier van werken waren heel anders. Bij WOLF voelde ik mij thuis en werd ik veel meer gewaardeerd. Gelukkig kon ik terugkomen en was er ook dit keer vanaf dag 1 vertrouwen in mijn kunnen. Daar ben ik erg dankbaar voor. 

#2 Je krijgt een vast contactpersoon

Elke instructeur krijgt een vast contactpersoon op kantoor. Je kunt bij deze collega terecht met al je vragen over bijvoorbeeld je uren, planning en leerlingen. Zo blijven de lijntjes kort en krijg je snel een duidelijk antwoord op je vragen.

#3 Geen administratief gedoe

Je vaste contactpersoon neemt de administratie vrijwel volledig uit handen. Op de klantenservice plant deze collega de rijlessen, tussentijdse toetsen en examens van al je leerlingen in. Uiteraard mag je ook zelf met een leerling de lessen doorplannen. Het is maar net wat je prettig vindt. 

Ook zorgt deze collega dat je planning gevuld blijft. Op kantoor houden ze precies bij hoeveel leerlingen je hebt en waar zij staan in de rijopleiding. Binnenkort veel leerlingen die examen doen? Dan zorgen de collega’s op kantoor dat je planning snel gevuld wordt met nieuwe leerlingen. Superfijn!

#4 Werken in loondienst zorgt voor zekerheid

Als instructeur ben je bij WOLF in loondienst. Je salaris is niet afhankelijk van het aantal verkochte lessen, maar van je contracturen. Ik merk dat dit een hoop stress en gedoe scheelt ten opzichte van werken met een franchiseconstructie. Als instructeur weet je precies waar je aan toe bent. 

In loondienst werken levert ook allerlei extraatjes op. Zo mag ik de lesauto ook privé rijden. WOLF betaalt je WRM-bijscholingen. Je krijgt een werktelefoon en gratis sportabonnement. En houd je van afwisseling? Dan is het ook mogelijk om rijles te geven aan toekomstige taxichauffeurs. 

#5 Kwaliteit staat voorop

WOLF steekt veel tijd en energie in de kwaliteit van de rijopleiding. Een rijles van een instructeur in Amsterdam of Breda moet van hetzelfde niveau. 1 à 2 keer per jaar rijdt een collega met je mee om feedback te geven op je lesvaardigheden. Zo kun jij jezelf blijven verbeteren en houden we samen de kwaliteit hoog. 

#6 WOLF heeft een unieke lesmethode

Onze unieke lesmethode draagt ook bij aan de kwaliteit van de rijopleiding. We werken met een ander lessysteem dan de meeste rijscholen. En dat moet bij je passen. De rijopleiding bestaat uit vier fasen. Een leerling gaat pas naar de volgende fase, als deze alle vaardigheden uit de huidige fase beheerst. Wanneer alle fases voldoende zijn afgesloten, is de leerling klaar voor het praktijkexamen.

Aan het begin van de rijopleiding krijgt elke leerling een instructiewijzer en toegang tot de WOLF Route app met instructievideo’s, waarin alle onderdelen worden uitgelegd, en examenroutes. Op een instructiekaart en in de app houd je de voortgang van de leerling bij. Zo weet je precies hoe ver de leerling is en aan welke onderdelen komende lessen extra aandacht moet worden besteed. Ik werk graag met de video’s. Dit is een goede visuele ondersteuning bij mijn uitleg. Daarnaast kan de leerling de video’s thuis nog eens rustig terugkijken.

Kom werken bij WOLF

Werken bij WOLF betekent voor mij werken vanuit vertrouwen in een open, eerlijke omgeving waarin ik mij thuis voel en gewaardeerd wordt. Zie jij dit ook zitten? Solliciteer direct! Stuur je motivatiebrief en CV naar vacatures@wolf.nl of vul onderstaand formulier in. Heb je vragen of wil je meer weten over werken bij WOLF? Stel ze gerust.

Meld je aan

Meld je aan en start binnenkort met de opleiding tot instructeur.

Twijfel je nog of heb je vragen? Stel je vraag in de chat, bel naar 088 1000 800 of mail naar vacatures@wolf.nl

  • Je bent in het bezit van je rijbewijs B
  • Je bent flexibel, sociaal en klantgericht
  • Wij betalen het grootste deel van je opleiding
  • Opleiding te combineren met je huidige baan
  • Direct na de opleiding in loondienst